K čemu je mně tento stát ?

11. 09. 2012 22:20:17
Stát, který neochrání občany před jedovatým alkoholem. Stát, který neochrání občany před vydíráním bank. Stát, který nakupuje armádě padáky, se kterými se zabíjejí vojáci. Stát, který nechá stavět předražené dálnice, po kterých se nedá jezdit. Atd,atd,atd. Stát, který umí jen dřít z lidí kůži daněmi a poplatky na vše a za všechno.

V souvislosti s úmrtími, způsobenými pančovaným alkoholem, jsem se zamyslel nad otázkou, k čemu je mně vlastně potřebný stát.

Dospěl jsem k názoru, že takto organizovaný a spravovaný stát je mně k ničemu. Za roboty lidé museli pracovat na panském 3 dny v týdnu. Na novodobou šlechtu musí lidé pracovat 3 a půl dne.

Občan tohoto státu je odírán přímými a nepřímými daněmi tak, že více jak půl roku pracuje na stát. Někdo může namítnout, že od státu také něco dostane. Tak se podívejme na to, co dostává.

Tak v prvé řadě musím uvést, že dostává k tomu, aby se mohl dovolat spravedlnosti, justiční strukturu, jež sama sebe nazývá justiční mafií. Tato justiční mafie je schopná zavřít do kriminálu člověka za počmárání plakátu. Už ale není schopná potrestat někoho, kdo ukradl miliony nebo dokonce miliardy.

Dále dostáváme tzv. bezplatné zdravotnictví. U tohoto musím vysvětlit o co jde. Tak zvané bezplatné zdravotnictví je takové, ve kterém si vše zaplatíme. Pobyt v nemocnici, léky a dnes už si dokonce můžeme zaplatit lékaře nebo dokonce primáře. Už to není jako dřív, kdy se říkalo, že třeba slepák ti může vyoperovat vrátný na bráně. Problém je pouze v tom, že když nemáš na zaplacení primáře, nemáš jistotu, že doktor, který tě ošetřil nemá stejné znalosti, jak ten vrátný.

Dále máme propracovaný systém sociální. Máme stovky sociálních pracovníků a pracovnic, kteří se míchají do života lidem převážně tam, kde jim do toho nic není, a neumějí zasáhnout tam, kde by měli. Viz týrání dětí, neodůvodněné umísťování dětí do ústavů, ve vekém nadržování v rozvedených manželstvích matkám a pod. Také máme mnoho posudkových lékařů, kteří umějí škrtem pera udělat z imobilního invalidy mobilního, nebo částečně mobilního a sebrat mu příspěvek na mobilitu, jak se dozvídáme často z médií.

A také máme šíbry, kteří nahradí fungující počítačový systém vyplácení různých sociálních dávek nefungujícím, na kterém se řádně obohatí. To, že zkomplikují, již tak nesnadný život stovkám nebo tisícům postižených občanů je moc nezajímá.

Také máme různé hygienické, potravinářské, obchodní a já nevím jaké ještě inspekce, které místo preventivní činnosti v klidu dřímají a když je dost mrtvých, začnou horečně vyvíjet činnost. Nás nemusí přepadat žádní teroristé s bombami v ruksaku. U nás stačí distribuovat do prodejní sítě otrávené jídlo nebo pití a je vymalováno. Hlavní hygienik po zprávě, že ho vyhodí a budou trestně stíhat dostal průjem a již delší čas marodí. A jak je v Čechách zvykem, když není kocour doma, myši mají pré.

Dále máme také propracovaný bankovní systém. Naše banky, které jsou většinou dcerami zahraničních bank nás různými poplatky a sazbami odírají na kost a výnosem z této bohulibé činnosti sanují propady zisku ve svých domovských zemích.

To samé dělají telefonní operátoři. O co nás orvou, o to levněji můžou nabídnout služby ve svých zemích. U nás nejdráže v Evropě, jinde volání skoro zadarmo.

Jako další, co od státu dostáváme, je naše bezpečnost. Nad naší bezpečností bdí několik předražených gripenů, co lítají převážně v Pobaltí, jelikož se u nás nemohou ani pořádně rozletět. Nebo to je možná tím, že nejsou kompatibilní s letouny NATO, jehož jsme členem , a kteří by nás v případě napadení museli chránit a Gripeny by se jim pletli do cesty. Také máme k ochraně naší bezpečnosti letadla CASA co nic neuvezou a nikam nedolétnou. Třeba nás ochrání Pandury, jestli se v nějaké řece neutopí. Jsem si zcela jist, že nás nebude chránit žádný paravýsadek. Ti by se s padákama, co jim nakoupil Kalousek zabili.

Jako další k ochraně naší bezpečnosti vidím Policii. Tam si ale nejsem jist, jestli tu Policii si nedrží ti mafiáni k ochraně sebe před rozlobenými občany. Při stotisícové demonstraci proti vládě, jaká zde nebyla od převratu, jich bylo v pohotovosti celkem dost. Zato, když cikáni řádili s mačetama na Šluknovsku, chyběli.

Další, co od našeho starostlivého státu dostáváme jsou předražené dálnice. Jsou svým způsobem unikátní tím, že hned po otevření, je na nich snížená rychlost, aby se někdo nezabil. I tak je to mnohdy adrenalinový sport, po takové dálnici se svézt. A také máme povinnost registrovat každé vozidlo v registru, který také nefunguje a někdo se na něm řádně obohatil. Už vůbec se nechci zmiňovat o tom, jak nás začnou podle tohoto děravého a zfalšovaného registru vydírat pojišťovny.

Jako další co dostáváme od státu, je sněmovna kriminálníků a klaunů. Každý, kdo je otráven děním okolo sebe může v čase, kdy tato sněmovna zasedá zapnout po půlnoci televizi a tou šaškárnou alespoň trochu polechtat bránici. Smích uzdravuje.

Jako poslední jsem si nechal vládu. Tito lidé, kteří dřou jako koně, jsou tak neomalení, že si myslí, že konají dobro. A v konání tohoto dobra je asi nic neodradí. Jedině oni vědí, jak na to, a proto se těch židlí nepustí, ani kdyby na ten Václavák přišel milion lidí. Proto je třeba si je pamatovat a při první příležitosti jim to dobro oplatit.

Autor: Vítězslav Nedbalý | úterý 11.9.2012 22:20 | karma článku: 48.59 | přečteno: 19531x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 9.26 | Přečteno: 157 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.14 | Přečteno: 338 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 237 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.77 | Přečteno: 657 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2207

Nemám legální ani nelegální titul.Jsem obyčejný člověk.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...